چاپ این خبر
کد خبر : 28241
۸:۱۵ ق.ظ - یکشنبه ۱۳۹۴/۱۲/۲۳
آشنایی با غذاهای محلی شهرستان خوانسار:

برساق یک شیرینی ویستی

غذا همواره و در هر عصری بیان گر فرهنگ، آداب و رسوم، شخصیت و سبک زندگی مردم آن عصر بوده است.

 به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شهرستان خوانسارچشمه سار، یکی از اهداف سایت چشمه سار معرفی انواع غذاهای محلی، صنایع دستی و سوغات محلی شهرستان خوانسار و روستاهای آن است.

چندی پیش به معرفی بخشی از اماکن دیدنی و مذهبی شهرستان پرداختیم و اکنون نیز قصد داریم با کمک شما مخاطبان عزیز چشمه سار به معرفی برخی دیگر از قابلیت های گردشگری این شهرستان که غذا و خوراک های محلی است بپردازیم.

غذا همواره و در هر عصری بیان گر فرهنگ، آداب و رسوم، شخصیت و سبک زندگی مردم آن عصر بوده است.

در شهرستان خوانسار و به ویژه روستاهای این شهرستان که بعضا از قدمت چند صد ساله برخوردار هستند غذاها و خوراک های متفاوت با دست های هنرمند بانوانی پخته می شود که نشان دهنده هنر و قابلیت ارزشمندی است که نیاز به توجه دارد.

در این فرصت نیز به طرز تهیه یکی از شیرینی های محلی روستای ویست شهرستان خوانسار به نام برساق می پردازیم.
ضمنا از آقای حسین میرزینلی که در تهیه این گزارش از روستای ویست کمک شایانی نمودند تشکر و تقدیر می کنیم.

امیدواریم دوستان دیگر ما با دیدن و تهیه این شیرینی محلی برای پخت آن ترغیب شوند و اگر خود نیز با غدا و یا شیرینی محلی دیگری آشنایی دارند طرز تهیه آن را با کمک چشمه سار با دیگران شریک شوند.

برساق یکی از تنقلات محلی روستای ویست است که از سال های گذشته به عنوان یک شیرینی توسط بانوان روستای ویست پخته می شده است هم چنین به دلیل اینکه در زمان های گذشته تنقلات دیگری همچون شیرینی های متنوع در دسترس نبوده مردم روستای ویست نیز از این خوراکی برای شیرینی عروسی استفاده می کرده و می کنند.

اما متاسفانه این رسم نیز همچون رسم ورسوم دیگر در حال محو شدن است.

طرز تهیه برساق ویستی:
مواد لازم:
شیر
روغن جامد
شکر
زردچوبه
تخم مرغ
جوش شیرین
روغن سرخ کردنی

آموزش پخت:
۱-ابتدا شیر را می جوشانیم.
۲-سپس دمای آن را کم کرده تا ولرم شود.
۳- مخلوطی از روغن،شکر،زردچوبه، مایه خمیر وتخم مرغ را به آن اضافه می کنیم.
۴-مقداری جوش شیرین به آن اضافه می کنیم.
۵- آن قدر به آن آرد اضافه کرده و آن را ورز می دهیم تا به صورت خمیر در بیاید.

1gaza931107
۶- پس از آن خمیر را به مدت ۲الی۳ساعت رها می کنیم تا به اصطلاح محلی پوک شود یا ور بیاید.
۷-سپس آنرا به صورن چانه چانه در می آوریم.

3gaza931107

2gaza931107

۸- پس از آن چانه هارا پهن می کنیم و با دست ورز می دهیم(همانند تصویر زیر).

8gaza931107

۹-و درنهایت آنها را در روغن سرخ کردنی سرخ می کنیم.

7gaza931107

5gaza931107

دیگر برساق های شما آماده خوردن هستند.

10gaza931107

دیدگاه ها

اضافه کردن دیدگاه جدید

جدیدترین ها